tiistai 26. marraskuuta 2013

Mitenkäs joululahjat edistyvät?

 No eivät yhtään mitenkään. Moneen päivään en nimittäin ole suonut niille ajatustakaan. No ehkä ajatuksia, mutten mitään muuta. Joulukortteja tosin aloin tekemään (hurraa!), mutta saatuani yhden valmiiksi totesin, että rumahan siitä tuli... Nyt täytyy siis aloittaa ideointi alusta.

Mutta mitä ihmettä sitten olen tehnyt viimeaikoina? Sitä ihmettelen itsekin. 

Viikonloppuna tein pitkästä aikaa jotain vain ja ainoastaan itselleni. Ja rakastuin lopputulokseen täysin! Ohikulkijoita tuntuu hymyilyttävän, mutta hymyilköön!
Hupun ohje on tuosta Simply Crochet -lehdestä, josta olen jo aikaisemmin ko. mallin blogissa esiin nostanut. Virkkasin hupun tummanharmaasta HjerteGarnin Lima-villalangasta, koska se oli sopivan paksua ja ihanan pehmoista. Lisäksi se tuoksuu rehellisesti villalle! Eikä hintakaan ollut päätähuimaava. Lankaa meni huppuun vajaa kuusi 50gramman kerää ja virkkuukoukku oli kokoa 5. Valmista tuli siis nopeasti! Hupussa kiinni oleva tuubihuivi jäi hiemen liian tiukaksi, vaikka se on jopa muutaman sentin ohjeen huivia pidempi. Mutta eiköhän se käytössä jonkin verran veny.Aluksi hupun teko kylläkin hieman takkuili. Meinasin nimittäin ruveta virkkaamaan huppua pylväillä, vaikka piti käyttää kiinteitä silmukoita. Hetken aikaa ihmettelin, kun pinnasta tuli niin kovin reikäistä... Mutta sitten tajusin, että ohje oli kirjoitettu brittiläisittäin, eikä amerikkalaisittain. Sanasto ja lyhenteet näissä kahdessa eroavat vähäsen, mutta merkitys on sitäkin suurempi! Olipa taas hyvä muistustus itselle tutustua ensi ohjeen alkuperään, eikä vain suinpäin alkaa koukkua heiluttamaan!

Tässä muutama esimerkki brittiläisen ja amerikkalaisen ohjeen eroista:
  • suomeksi:                                   amerikkalainen ohje:                               brittiläinen ohje:   
  • kiinteä silmukka (ks)                  single crochet (sc)                                   double crochet (dc)
  • pylväs (p)                                   double crochet (dc)                                 treble (tr)
  • puolipyhväs (1/2p)                     half double crochet (hdc)                         half-treble (h tr)
  • pitkäpylväs (pp)                         treble (tr)                                                  double treble (d tr)
  • erikoispitkä pylväs (3-pp)          double treble (dtr)                                    trible treble (tr tr)

Ohjeet siis poikkeavat toisistaan kiinteiden silmukoiden ja pylväiden kohdalla, brittiläinen ohje ikäänkuin menee yhden edellä amerikkalaiseen verrattuna. Mielestäni "tärkeintä" (mikäli niin nyt voi sanoa) on hahmottaa noiden kolmen vahvistetun sanan ero.

Kattavamman virkkaussanaston löydät esimerkiksi  Marjut Katajalan blogista.

Täälä hetkellä työn alla on (joululahjojen lisäksi) kirjavat pöllökorvikset. Muutaman yritelmän vaati ennen kuin sain edes jotain etäisesti pöllöä muistuttavaa aikaiseksi. Nyt korvakorut odottavat valkoisia nappeja silmikseen. Ja ties vaikka jossain vaiheessa saisin aikaiseksi ohjeen ko. pöllökorvisten virkkaamiseen, hui.Jokin aika sitten kampaajalla selailin MikäLieOllut-lehteä ja törmäsin kertakaikkisen makeisiin neulehousuihin! Jokin vaatemerkki niitä myi, yhtään en kyllä muista mikä, ja hinta oli päätähuimaava. Mutta tuollaiset kun saisi, niin onnellinen olisin. Pakko oli ottaa kuva muistoksi.

Kyllä minä tuollaiset vielä joskus teen! Tai sitten en. Kova homma niissä varmasti tulisi olemaan. Entä mites istuminen noiden kanssa? Venahtaako takapuoli? (Siis housujen, ei minun!)

Mutta on ne makeat!!!Lopuksi vielä joululahjalaskuri:
16 valmista, 3 keskeneräistä, 1 kokonaan aloittamatta.
27 iltaa Jouluaattoon, eli 6,75 iltaa per lahja. Plus joulukorttien uudelleenideointi ja teko.
(Kappas, kyllä tässä muutama lahja on valmistunut sitten viime laskennan!)P.S Osallistukaa arvontaan ihmiset!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti