lauantai 13. huhtikuuta 2013

Käsityö-ADHD??

Pari päivää on kulunut tehden sitä sun tätä. Tuntuu, etten jaksa hetkeäkään keskittyä yhteen työhön. Yhtä työtä kun tekee, toinen on jo mielessä. Ja kämppäkin on sen näköinen: siellä täällä lankakeriä, keskeneräisiä töitä ja kirjansivuja…


Vanhasta kirjasta koottava kori on jo puolivalmis. Kärsivällisyyttä kokoamisessa tosin tarvitaan. Koriin tarvitaan kuusi kerrosta, ja jokainen kerros koostuu 44 paperinpalasta, joka taitellaan neljään kertaan. Pystyn tekemään vain yhden kerroksen illassa, sitten pitääkin jo lepuuttaa kipeitä sormia. 
Se, miten kerrokset yhdistetään toisiinsa, on vielä vähän hämärän peitossa. Kirjassa, josta ohje on, neuvotaan käyttämään yhdistämiseen paperisuikaleita. Ihmettelen vain, että mistä ne suikaleet saadaan, kun kaikki ohjeessa mainitut suikaleet menevät laskujeni mukaan kerrosten rakentamiseen (44*6=264). Noh, onneksi säästin kynimäni kirjan, siitä saa sitten lisäsuikaleita nyhdettyä, jos tarve vaatii. 


Myös vaaleansininen pitsineulejakku on edistynyt (hitaasti, mutta varmasti)! Langan riittävyys tosin jänskittää edelleen. Nyt on nimittäin enää reilu kolme kerää jäljellä. Ja koska jakku neulotaan yhtenä kappaleena edestä taakse, on jakun lyhentäminen langan vähyyden takia aika kovan työn takana. Tai sitten täytyy vain tehdä lyhyempi takakappale! Se ainakin näyttäisi mielenkiintoiselta! :)
+
Ostin tänään sekä kuminauhan, että satiininauhan valkoiseen kesätoppiin. Seuraavaksi olisikin vuorossa niiden laittaminen. Tai ehkä sittenkin neulon jakkua. Tai ehkä taittelen paperisuikaleita. Tai jos sittenkin tekisi jonkun keskeneräisen työn loppuun. Vai aloittaisinko uudet villasukat? Tai…


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti