sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Raitisilmamyrkytys!

Huh huh, kyllä nyt tietää ulkoilleensa! Olin nimittäin tänään osallisena neljän hengen mökkitalkoissa, tehtävänä oli yrittää löytää maata kymmenien kaadetujen mäntyjen alta. Voisi sanoa, että ihan muutama "risu" tuli siirrettyä paikasta A paikkaan B. Huh!

Tämän seurauksena en taida tänään enää jaksaa puikkojakaan kädessä pitää... Mutta, nythän on siis oiva hetki suunnitella tulevia tekeleitä!
Vauvan haalari on jo edennyt kainaloihin asti. Älysin vasta nyt, että tuo kaarrokkeen kirjoneule pitää tietenkin tehdä tasona. Nurjan puolen kirjoneule ei vaan lainkaan ole minun heiniäni. Hidasta kuin mikä ja langat koko ajan solmussa! Tästä syystä olen aina tehnyt kirjoneuleeni suljettuna neuleena. Mutta en aio luovuttaa! Tästä ei saa tulla ikuisuusprojektia! Kerrankin teen loppuun sen, minkä aloitin, vaikka kuinka ärsyttäisi.Tässä yksi keskeneräisistä tekeleistä. (Kyseessä siis neuletakki pikkupojalle.) Lankana limenvihreä Novita Miami. (Joo, ei näytä limeltä kuvassa...)

Keskeneräiseksi tuo jäi sen jälkeen, kun huomasin muutaman "pikku"seikan:
1. Lanka ei riitä hihoihin
2. Kappaleet ovat liian pitkiä suhteessa leveyteen (vaikka palmikkokuvio antaakin hyvin periksi sivusuunnassa)
3. Hiha-aukot ovat liian lyhyet (valmis työ kiristäisi kainaloista)

Seuraavaksi (lue: lähiaikoina) siis koitan perehtyä kyseiseen työhön ja siihen, miten siitä saisi toimivan. Neuletakki saattaa hyvinkin tehdä muodonmuutoksen ja jäädä neuleliiviksi...Vaikka keskeneäisiä töitä riittää, mieleni tekee jo käydä käsiksi näihin, lankavaraston pohjalta löytyneisiin, ja jo unohduksissa olleisiin keriin. Jotain pesukoneessa huovutettua näistä teen, mutta onko se tossut, lapaset (ajankohtaista!) vaiko vaikkapa laukku... Hmm...

Ja olenhan minä jotain valmiiksikin saanut! Toissapäivänä nimittän valmistui tilaustyö-amppeli! Amppeli oli nopea tehdä koon 6,5 virkkukoukulla, aikaa kului vain yksi ilta. Englanninkielinen ohje löytyy täältä. (The Great Outdoors -> Hanging Plant Sling)


Kuvan ruukku on vähän liian pieni amppeliin, mutta toisaalta kyseisen ohjeen hienous onkin siinä, että amppeliin sopii lähes minkä kokoinen ja muotoinen ruukku tahansa!

1 kommentti:

  1. Tuhannet kiitokset. Lupaan kuvan tästä tilausamppelista sitten kun on sen verran lämmintä, että tomaatin voi siihen istuttaa!

    VastaaPoista