sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lomaa ja lankoja

Näin kesälomalla ehtii oikein kunnolla panostamaan käsitöihin. Niinpä kuluneen viikon aikana olen aloittanut kaikenlaista. Pientä ja vähän isompaa. Valmiiksi en oikeastaan ole saanut juuri mitään. Lankakaupassakin tuli käytyä heti loman alussa. Tarkoituksena oli ostaa vain ja ainoastaan ontelokudetta neulottuja tyynynpäällisiä varten.

Ja ontelokudetta ostinkin. Reilun kilon. Hetkinen vierähti, kun erehdyttävästi vyyhdiltä näyttävästä, epämääräisestä solmukasasta muodostui suuren suuri kerä. Kärsivällisyyskin meinasi loppua kesken.

Mutta olisivatpa hankinnat jääneet vain ontelokuteeseen. Mutta heikko kun olen, tarttui Lankamaailmasta mukaan myös muutama ylimääräinen lankakerä. Sen verran kovaa kyseiset kerät kaupan hyllyltä nimeäni huusivat, että pakkohan ne oli sieltä mukaan ostaa, langanostokiellosta huolimatta. Loman kunniaksi tietenkin (jos se yhtään asiaa helpottaa).


Toinen näistä ko. langoista on Onion:n Tussah Silk. Aikaisemmin olen neulonut siitä tabletin suojuksen ja (nyt jo kadoksissa olevat) yhteensopivat kämmekkäät (vai-mitkä-ne-nyt-oli), ja jo silloin ihastuin lankaan ikihyviksi. Ihanan pehmoista, herkulliset värit ja elävä neulepinta. Tykkään! Tällä kertaa vuorossa on neulottu kauluri, jonka ohjeen ainakin Ravelryyn kirjautuneet näkevät, mistäpä muualta, kuin Ravelrystä! (Siitä, näkevätkö muut ohjeen, en ole varma...)Toinen lanka, johon kaupassa ihastuin, on herkullisen väriyhdistelmän omaava Hot Socks Spectra. Sukkia en nimestä huolimatta tehnyt, vaan päätin kokeilla huivia. Jännät paikat oli loppusuoralla, kun lankaa jäi loppujen lopuksi metrin mittainen pätkä jäljelle, jos ei aloituksen ja lopetuksen langanpätkiä lasketa mukaan. Hyvin käytetty lankakerä, voisi joku sanoa. Tämäkin englanninkielinen ohje löytyy Ravelrystä, eli täältä.

Vähiin kävi lanka!
Huivi pitäisi vielä kostuttaa ja pingottaa, jotta pitsikuvio tulisi kunnolla esiin. Vaan enpä ole saanut aikaiseksi, kun en ole keksinyt, mihin sen pingottaisi. Ehkäpä muutama pyyheliina ruokapöydälle ja huivi siihen kiinni nuppineuloilla.. Hmm.. Luulenpa, että siitä ei meillä tykättäisi.. Vai pitäisikö väntää kehikko rautalangasta? Onko jollain kokemuksia/ideoita?


Jämälangoistakin olen jotain pientä saanut menneellä viikolla tehtyä. Muun muassa nämä virkatut tossukat, jotka joku tarkkasilmäinen voi bongata edellisen kirjoituksen keskeneräisten töiden kasasta. Sainpahan valmiiksi, vaikka ne jo ristittiinkin väriensä vuoksi "Maailman Rumimmiksi, Mutta Siksi Myös Vähän Söpöiksi Tossuiksi". Mutta väriyhdistelmälle ei vaan voinut mitään, kun kyseessä olivat jämälankakerät (Novita Tennessee). Nih! Tossujen ohjeen löydät täältä.

Samoista langoista alotin myös kahta pannulappua, mutta harmaa Tennessee, tuo pirulainen(!), loppuikin kesken. No, täytyy käydä tutkimassa äidin lankavarastoja, jos sitä edes vähän löytyisi. Vain toisen pannulapun toinen puolisko puuttuu.. Myös pannulappujen ohjeen löysin Ravelrystä (täältä), neulojan luottosivustolta! :)
Jämälankoja tuhotakseni (miten niin huono omatunto uusien ostamisesta???) tein yhtenä aamuna myös kännykkäkotelon ja kirjanmerkin. Tosin niihin nyt ei kovin paljon lankaa saanut kulumaan. Käyttämieni lankojen merkistä ei ole hajuakaan, pieniä keriä kun olivat.

Vanhan kännykkäni sanottua sopimuksensa irti, ei vanhat koteloni enää sopineetkaan uuteen puhelimeen. Siispä tartuin tuumasta toimeen.


Punotun näköisen neulepinnan olen oppinut aikoja sitten, kenties jo koulussa. Hieman sorminäppäryyttä vaativa neulepinta muodostuu sekä nurjalla, että oikealla puolella väärässä järjestyksessä neulotuista silmukoista. Eli:Luo haluamasi parillinen(!) määrä silmukoita
1.krs: 1 nurin, *neulo vasemman puikon toinen s nurin, sitten ensimmäinen s nurin ja pudota molemmat s:t puikolta*, toista **-väliä kerroksen loppuun, 1 nurin.
2.krs (oikea puoli): *neulo vasemman puikon toinen s oikein ensimmäisen takaa, sitten ensimmäinen s oikein ja pudota molemmat s:t puikolta* toista **-väliä kerroksen loppuun
Toista kerroksia 1 ja 2.

Harmi vaan, että kirjonta ei ole lainkaan minun juttuni. Meinasin repiä pelihousuni kukkia tuhtatessani. Murrrr!

Nopeasti vamistuneeseen virkattuun lisko-kirjanmerkkiin löytyy ohje täältä, sekin englanniksi.

Mitäpä sitä muutakaan lomalla tekisi, kuin neuloisi, virkkaisi, lukisi tai auringosta nauttisi...
P.S. Arvonta on käynnissä enää muutaman tunnin! Keskiyön jälkeen kirjoitettuja kommentteja ei lasketa mukaan! Iik! Voittaja selviää jo huomenna!1 kommentti:

  1. Siis aivan IHANA huivi. Mahtavat värit!
    Ja tuo lisko saa tulla kyllä munkin luo... Täytyy pistää homma toimimaan.. Suloinen kaveri!!!

    Taidan jäädä seurailemaan tekeleitäsi :)

    VastaaPoista