maanantai 21. heinäkuuta 2014

Rahiprojekti etenee

Kuten otsikosta näkee, on rahiprojekti mennyt taas pienen askeleen eteenpäin! Tänään nimittäin ostin ontelokuteet rahia varten. Päädyin lopulta tummanharmaaseen, jottei rahi olisi kovin arka tahroille tms. Edelleenkään minulla ei ole harmainta aavistustakaan siitä, kuinka paljon ontelokudetta neulottuun rahiin tarvitaan. Päätin kuitenkin, että reilu 2kg saa luvan riittää.


Mutta mutta!! Mikäs se siinä ontelokuteiden alla pilkistää? Seuraava (ikuisuus?)projekti tietysti, rahi kun on jo hyvällä mallilla (vai onko?). Tuli nimittäin kudehakureissulla käytyä myös kirpputorilla. Kirpputorilta olimme katselemassa käytettyjä huonekaluja, sillä olen vihdoin ja viimein saamassa tahtoani läpi "neulenurkkauksesta". Jaa, että mikäkö se sellainen on? No sellainen, jossa on senkki/kaappi/vitriini/lipasto/tms. (tai kaksi) lankoja varten, nojatuoli (mukava sellainen), rahi, virkattu matto, lattiavalo (jotta pimeälläkin näkee) ja kaikki tietysti 50/60- luvun hengessä. Siinä sitten kivasti neuloisin ja virkkaisin kaiket illat, ai että! Vaikka ehkä meillä on vielä hieman eriävät mielipiteet tuosta nurkkauksesta...


Mutta sainpahan ainakin ostaa pienen jakkaran. Jakkara maksoi 10€ ja sen päällisenä oli ihanaakin ihanampi, itsetehty kirkuvan punainen karva(juu, karva!)päällinen. Päällinen oli niin ihana, että se lensi roskikseen jo kirpputorin parkkipaikalla ja jäljelle jäi vain vaahtomuoviraakile.


Jokin tuossa jakkaran sirossa muotokielessä vaan miellyttää silmää. Yhtään en tiedä, miltä vuosikymmeneltä tuo mahtaa olla, mutta muotonsa puolesta se sopii tulevaan nurkkaukseeni. (Huomaatteko, olen jo päättänyt, että sellainen nurkkaus tulee!) Sen verran paljon jakkara on käytössä kulunut, että siitä on tullut melkoisen kiikkerä. Mutta ajattelin, että jos sen jalkoja vähäsen lyhentää, niin siitä tulee mainio jalkarahi.

Päällisen jakkaraan meinasin neuloa, jos vaikka rahiin varatusta ontelokuteesta jää vähäsen yli. Taikka sitten käytän paksuhkoa puuvillalankaa. Törmäsin jokin aika sitten Claire-Anne O'Brien:n neulottuihin jakkaroihin, ovat aivan kertakaikkisen ihania! Niistä tämän innostukseni neulottuun jakkaraan sainkin!

P.S Kesä on parhaimmillaan, mutta ukonilma ja sen sadekuurot saa minut aina haaveilemaan kunnon syysmyrskyistä ja lämpöisistä villa-asusteista. Niinpä päätin, että on aika tehdä säärystimet! Lanka on Svarta Fåret: Let's Knit. Koon 2,5 puikot ovat bambua, vaikka en yleensä bambuisia tykkää käyttää, kun ovat mielestäni liian kevyet. Ohuella villalangalla neulomiseen bambupuikot kuitenkin sopivat.


Lankaa on mukava neuloa ja värit ovat mieluista. Ainoa miinuspuoli on, että lanka värjää tummilta osiltaan melkoisen paljon. Sekä puikot, että vasemman käden etusormi (se, jolla lanka juoksee) ovat neulomisen jäljiltä kovin tummat.

2 kommenttia:

 1. Hei! Mistä olet vaahtomuovin ostanut rahia varten? Kiitos jo näin etukäteen vastauksestasi! Yt, Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vaahtomuovi on alunperin ollut kolmeen osaan taitettava vieraspatja. Ostin sen Kodin1-tavaratalosta. Totesin, että alennuksessa oleva vieraspatja maksaa vähemmän, kuin saman kokoiset vaahtomuovipalaset. Rahiksi vieraspatja puodostui liimaamalla palaset yhteen ja muotoilemalla lopputulos litteäksi palloksi. Rosoreunainen leipäveitsi osoittautui yllättävän hyväksi muotoiluvälineeksi.

   Tässä kirjoituksessa on kuva rahin täytteeksi päätyneestä vieraspatjasta : http://langantuoksu.blogspot.fi/2013/08/luonnon-helmassa-mieli-lepaa-ja-puikot.html

   Poista