perjantai 8. elokuuta 2014

Lankahamsterin ongelmaMITEN MINULLE AINA KÄY NÄIN?!?! Tämän siitä saa, kun hamstraa lankoja keväällä ja käyttää niitä vasta loppukesästä! Neulejakun takakappale on nimittäin nyt valmis ja olen lähestulkoon sataprosenttisen varma, että lanka ei tule riittämään... Ja koska siitä, kun ostin langat, on kulunut jo tovi, saman värjäyserän löytyminen on turha toive.


Ostin lankaa (Hjertegarn: Arezzo Lin) yhteensä 8 kerää ja takakappaleeseen on nyt kulunut reilu kolme. Etukappaleisiin kuluu luultavasti vielä enemmän, sillä helmasta kappaleet ovat lähes takakappaleen levyisiä... Ja niinkuin olen aikaisemminkin todennut: minähän en valmista purkamaan ala! Enkä malliakaan lähtisi mielelläni muuttamaan, tuo Sandra-lehdessä (03/2012) oleva kun on mielestäni niin kiva.

Kuva: Sandra (The Knitting Magazine) 03/2012

Kyllähän tuo lanka vielä etukappaleisiin riittää mainiosti, mutta tuo leveä resorikaistale huolestuttaa. Viimeinen oljenkorteni on, että löydän Lankamaailmasta vielä samaa väriä ja toivon, että eri värjäyserä ei aiheuta suurta rajaa resorissa. Ennenkin olen joutunut neuletöissä eri värjäyseriä käyttämään (juuri tuon hamstraamisen vuoksi!!) ja olen huomannut, että kunhan ei vaihda värjäyserää kesken kappaleen, vaan tekee esim hihat eri erällä, eroa ei juuri huomaa.


Mutta ei niin paljon huonoa, ettei jotain hyvääkin! Ilokseni sain huomata, että aluksi mahdottomalta tuntunut neulepinta (nurjienkin kerrosten kavennuksineen ja langankiertoineen) ei loppujen lopuksi ollutkaan niin mahdoton. Haasteellinen kylläkin, mutta ei mahdoton. Työn tekeminen on alun tahkoamisesta nopeutunut melkoisesti (toki työ vatii vielä jatkuvaa keskittymistä ja silmukoiden laskemista), ja saattaapi olla, että saan kuin saankin jakun syksyksi päälle!

P.S. Koska ensimmäinen joululahja valmistui viikko sitten (= viimeisenä kesälomapäivänä), piti tietysti heti hankkia langat kahteen seuraavaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti