sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Oi ilon päivää!

Rahi on valmis!!! Vihdoinkin! En vieläkään saata uskoa sitä, mutta näin se vaan on! Sain perjantai-iltana ihmeellisen energiapuuskan ja päätin neuloa päällisen valmiiksi. (Tosiasiassa ilmeisesti kyllästyin katselemaan olohuoneen nurkassa lojuvaa keskeneräistä työtä...) Koko ilta siihen sitten menikin. Olin ostanut otelokudetta 2kg siinä uskossa, että kyseinen määrä riittää mainiosti. Mutta tuskanhikihän siinä otsalle nousi neuloessa, kun huomasin, että kudetta kuluu todella paljon ja päällinen näyttää mahdottoman pieneltä!

Kun päällinen oli riittävän iso (tai siis eihän se ollut, kude loppui kesken), jätin sen yöksi vaahtomuovista muotoillun rahin päälle venymään.


Lauantai-aamuna nousin malttamattomana jo ennen seitsemää. "Vähäsen" piti suostutella päällistä, jotta sen sai venymään riittävästi ja asettumaan rahin päälle. Päitä yhteen neuloessa alkoi vihdoin tuntua siltä, että päällisen koko taitaa sittenkin olla riittävä.


Ja siinä se nyt olla möllöttää! Koe-istuminenkin on suoritettu ja kivaa oli!Rahin valmistumisen kunniaksi piti kuluttaa loppuun myös kauan nurkissa pyörinyt ohuempi ontelokude. Joku saattaa muistaa (minä ainakin), että tuosta valkoisesta ontelokuteesta piti joskus muinoin tulla sohvatyyny... Eipäs tullutkaan!

Eikä tuo rahi ole ainoa työ, jonka valmistuminen on viimeaikoina tuottanut iloa. Jokin aika sitten valmistui myös pitsineulejakku. Senhän kanssa oli "pieniä" ongelmia myös, sillä olin keväällä ostanut liian vähän lankaa. Mutta onneksi Lankamaailmasta sai vielä tuota saamaa väriä, eikä eri värjäyserällä neulottu leveä resorikaistale erotu muusta työstä juuri lainkaan.


Jakussa käyttämäni lanka on Hjertegarn:n Arezzo Lin. Ohje jakkuun löytyy Sandra (The Knitting Magazine) -lehdestä  (03/2012).Rahin ja jakun lisäksi olen myös vihdoin ja viimein saanut valmiiksi huivin, johon langat (Lana Grossa: Lampone) ostin "matkamuistoksi" keväällä Wienistä. Alunperin tarkoitukseni oli tehdä raitainen pistihuvi, mutta jonkun matkaa neulottuani totesin, että eipä väriyhdistelmä näyttänytkään kovin hyvältä (Mitä ihmettä olin ajatellut lankoja ostaessani???). Lopulta päädyin huiviin, jossa harmaa on vain pienenä lisänä turkoosiin huiviin.


Ohje huiviin löytyy Ravelrystä, eli täältä. Tosin itse tein huivin sileänä neuleena, kun ohjeen huivi oli neulottu aina oikein -neuleena.

P.S. Uusi ikuisuusprojekti aloitettu (TAAS!) Tosin tämä kantaa ikuisuusprojekti-nimeä vain siksi, että n.700 silmukkaisen kerroksen neulomiseen menee ikuisuus!

 Mitäköhän tästä isona tulee??? Hmmm...

1 kommentti: