maanantai 13. lokakuuta 2014

Suurkaupungissa lankaostoksilla!

Terveiset maailmalta!Kuun alusta tuli tehtyä vajaan viikon mittainen matka Barcelonaan. Okei, ei sinne tietenkään lankojen takia menty, mutta satuinpa yhtenä päivänä eksymään pikkukujille ja kuinka ollakkaan, nenäni ohjasi minut suoraan pieneen, mutta sitäkin mukavampaan lankakauppaan nimeltä All you knit is love. Mikä onkaan kivempaa, kuin vahingossa löytää lankoja pullollaan oleva kauppa! Hip hei! Viihtyisän, hieman kellarimaisen liikkeen tiskin takana seisoi ystävällinen ja erittäin avulias mies ja liikkeen perukoilla oli selvästi käynnissä neulonnan alkeiden lähiopetus. Pakkohan liikkeestä oli muutama kuvakin ottaa, muistoksi!


Aikaa olisin lankoja ihastellessani (ja haistellessani) saanut kulumaan vaikka kuinka paljon, mutta kiire oli kova, kun nähtävää oli paljon ja aikaa niin kovin vähän!
Mukaan kuitenkin tarttui kolme kerää pehmeääkin pehmeämpää alpakkalankaa ja käytännöllinen käyntikortti!

 Ennen tuota kyseistä matkaa piti jälleen kerran kaivaa ompelukone esiin kaapin perukoilta, tällä kertaa tosin paniikinomaisesti. Olin nimittäin saanut päähäni, että haluan matkalle mukaan vielä yhden mekon. (Mekkoja  kun ei voi koskaan pakata mukaan liikaa!) Niinpä lähtöä edeltävänä viikonloppuna ompelin jokin aika sitten Eurokankaan "alelaarista" löytämästäni kankaasta mahdollisimman yksinkertaisella mallilla ja ohjeella mekon, joka loppujen lopuksi osoittautui käytännölliseksi Barcelonan loppukesän lämpimään ilmaan. Läheltä katsottuna mekosta tosin huomaa, että se on kiireellä tehty, hih!
Juuri ennen matkaa sain valmiiksi myös uusimman ikuisuusprojektini! Tai siis eihän siitä sitten koskaan tullut varsinaista ikuisuusprojektia, työ kun valmistui peräti kolmessa viikossa. Kyseisestä torkkupeitosta tuli loppujen lopuksi kahden hengen peitto, niin paljon se pingottuessaan kasvoi!
Kuvassa peitto on kuivumassa tasoksi levitettynä eteisessämme.

 
Jaa, että miten siirryimme huoneesta toiseen peiton vielä ollessa märkä??  No, tiedättekö sen leikin, missä lattia on laavaa...

Melissa Dominiguezin ohje Op art -peittoon löytyy Ravelrystä, täältä. Värimaailman kopioin suoraan nimimerkin Hestia6 projektista, niin kovasti siihen ihastuin!
Lankana käytin Novitan 7 veljestä, sen kun ajattelin olevan kulutusta kestävää. Viimeisellä kerroksella oli reilut 950 silmukkaa ja otin oikein aikaa, kuinka kauan minulta sen neulominen kesti: lähestulkoon 50 minuuttia! ("Yksi kerros vielä, sitten menen nukkumaan. Niin varmaan, joo!!")


Matkan jälkeen tuhosin taas muutaman kerän jämälankoja. Kyseiset langat olivat jääneet jäljelle värikkäistä pöllökransseista. Tuloksena kuusi pientä eriväristä tablettia kahvipöydän piristykseksi. Ohje näihin löytyy Pierrot Yarnsin sivuilta.
Eilen tein myös tämän syksyn ensimmäisen (tuleeko niitä enenmmänkin??) pipon. Langat (2 kerää Hjertegarnin Palino -merinolankaa) olin ostanut jo kesällä, silloin jo piposta haaveillen.
Nyt ei päätä palella, kun ensimmäiset kunnon aamupakkaset saapuvat! Tähänkin ohje löytyy Ravelrystä, mistäs muualta!
P.S. Muistakaa osallistua arvontaan! Vielä 16.10. asti aikaa osallistua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti