lauantai 15. lokakuuta 2016

Kelvottomasta käyttökelpoinen!

Tänään päätin, että on erään ompelemani mekon muuttumisleikin aika. Kyseinen mekko on ollut jo kaksi vuotta valmiina, muttei se ole sinä aikana päässyt kertaakaan käyttöön. En alun alkaenkaan pitänyt mekosta kun se valmistui, mielestäni se oli muodoton säkki, jossa huolellisuutta vaatineet yksityiskodat eivät päässeet näkyviin.

Toissaviikolla vaatekaappeja läpikäydessäni törmäsin taas tähän hirvitykseen ja päätin, että jotain oli tehtävä! Säkki jäi esille odottamaan inspiraatiota.

Tänään aamulla se inspiraatio sitten vihdoin löytyi. Heitin säkin päälleni ja älysin välittömästi, mistä oikein oli kyse. Sehän oli aiiiiiiiiivan liian iso!! Miksen ollut tuota aikaisemmin tajunnut!?


Sakset siis käteen ja ompelukoneelle hommia! Ensimmäiseksi tein sivusaumoihin vajaan kahden sentin sisäänotot. "Noniin, jo rupesi lyyti kirjoittamaan!"

Seuraavaksi  lyhensin helmaa 9 senttimetriä.
Alkuun tosin kiukuspäissäni lyhensin sitä peräti 13 senttimetriä ja ommeltuani helman valmiiksi kokeilin mekkoa pälleni. Voi apua, ihan liian lyhyt!
Onneksi olin tehnyt sen verran leveän päärmeen, että sain kuin sainkin väkisin pidennettyä helmaa neljä senttimetriä. HUH!
(Kohtuus kaikessa, huusi Tiitiäinen, kun takapuoli helman alta vilkkui!)


Nyt mekko oli jo huomattavasti parempi, mutta jokin siinä vielä vaivasi mieltä (ja silmää). Hetken tilannetta tarkasteltuani tajusin, että napit eivät tulleet riittävästi esille sellaisina kuin ne olivat.

Päätin, että teen mekkoon uudet mustalla kankaalla päällystetyt napit. (Vanhoista napeista tykkäsin kuitenkin niin kovasti, etten raaskinut päällystää niitä uudelleen, vaan säästin ne myöhempää käyttöä varten.)

Täytyy tähän väliin hehkuttaa, kuinka loistava vaihtoehto tälläiset päällystettävät napit ovat silloin, kun kauppojen nappivalikoimasta ei meinaa sopivia (lue: riittävän erikoisia) löytyä!

Ja kas kummaa, kivahan tuosta säkistä loppujen lopuksi kehkeytyi!
Mekon malli (Twiggy) on Kuuluisat Vintagemekot (WSOY) -kirjsta.
 
Tässä vielä muuttumisleikin ENNEN/JÄLKEEN -kuvat:

ENNEN
JÄLKEEN
ENNEN
JÄLKEENJÄLKEEN
ENNEN
 Kyllä tuli Tiitiäiselle tästä kaikesta hyvä mieli!
4 kommenttia:

 1. Voi Tiiti, kun olet ihana noissa kirjoituksissasikin...tuntuu jotenkin tutulta esim. tuo helmaepisodisi! Tuli myös aivan nostalginen olo, kun mainitsit Twiggyn. Joskus 60-70-luvun taitteessa Twiggy oli muoti-ikoni ja Twiggy-mekko piti minullakin olla...

  VastaaPoista
 2. Moikka!Blogissani on sinulle haaste mikäli haluat osallistua:)
  Onpas kiva kun löysin ihanan blogisi:D

  VastaaPoista
 3. Lopputulos on hieno!! Kateellisena sitä katselin.

  VastaaPoista
 4. the best slot machines from the makers of the slot machines
  Find out the Best titanium guitar chords Slot Machines apple watch titanium from the titanium septum ring makers of the slot machines titanium industries | Play your favourite omega titanium slots online with no deposit required.

  VastaaPoista