sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kuluneen viikonlopun aikana ei juuri ole ollut aikaa käsitöille. Jämälankoja sentään sain kulutettua vähäsen, kun tein tilaustyönä kaulassa roikutettavan kännykkäpussin. Tai siis kaksi, kun en tiennyt, minkä kokoiselle kännykälle pussin oli tarkoitus sopia.


Lankana käytin Marks & Kattens:n puuvillaista Flox lankaa. Olin aikoinani ostanut kerät amigurumien virkkausta varten, mutta tuohon hommaan lanka ei tuntunut sopivan. Neulotuiksi kännykkäpusseiksi lanka taasen taipui erittäin hyvin.Molemmat pussit toteutin suljettuna neuleena. Pussien suuaukkoon virkkasin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Myös remmit on virkattu, n. 130 ketjusilmukkaa ja kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita.

Ruskeaa pussia varten loin 40 silmukkaa, ja sen neljän silmukan mallineule toistuu kerroksen aikana yhteensä 10 kertaa. Vihreässä pussissa on 50 silmukkaa ja sen viiden silmukan mallineule toistuu niin ikään 10 kertaa.

Ruskean pussin mallineule. Neljän silmukan mallineule toistuuviiden kerroksen välein.

Vihreän pussin mallineule. Viiden silmukan mallineule toistuu viiden kerroksen välein.


Mallineuleiden selitykset:
tyhjä ruutu = oikea silmukka
x = nurja silmukka

vihreän mallineuleen palmikko :
nosta 2 silmukkaa apupuikolle työn eteen, neulo 2 silmukkaa oikein, neulo apupuikon silmukat oikein

ruskean mallineuleen palmikko:
nosta 1 silmukka apupuikolle työn eteen, neulo sitten vasemman puikon toinen silmukka etureunastaan oikein ja vielä vasemman puikon ensimmäinen silmukka oikein ennen kuin pudotat ne yhtä aikaa puikolta, neulo sitten apupuikon silmukka oikein
Tänään sain myös vihdoin ja viimein aloitettua kauan sitten lupaamaani ohjetta tölkkiklipsujen virkkaamiseen! Ikinä eläessäni en ole kunnon käsityöohjetta väsänyt, ja koska omaan onnettomat selittäjäntaidot, toivon, että ottamani lukuisat kuvat eri työvaiheista tulevat kertomaan PALJON enemmän kuin tuhat sanaa. Ehkä saan kyseisen ohjern joskys valmiiksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti