tiistai 24. syyskuuta 2013

Päättynyt langanostokielto!

Tai siis eihän se varsinaisesti päättynyt ole, aloin vain joustaa siitä sen verran, että se lopulta lakkasi olemasta. Mutta onhan tuo nykyinen lankavarasto enää vain murto-osa siitä, mitä se joskus oli.

ENNEN
JÄLKEEN

Nykyään voi jo oikeastaan puhua JÄMÄlankavarastosta, sillä kokonaisia keriä on jäljellä enää vain muutama; kolme jos tarkkaan lasketaan. Koitan kuitenkin olla hamstraamatta hirvittäviä määriä lankaa, vaikka se kivaa puuhaa onkin. Lupasin itselleni, että yhtäkään kerää en osta, ennen kuin olen täysin varma, mitä siitä aion tehdä. Katsotaan kuinka kauan tuo lupaus pitää. Saattaapi olla, että jo ensimmäisen vastaantulevan, pehmeän ja hyväntuoksuisen kerän kohdalla sorrun. Vaikkapa petroolinvärisen langan... Petroolinvärisen alpacalangan... Hmmm..... Nyt äkkiä mallia etsimään, ennen kuin ko. kerä kävelee vastaan! Hui!Langanostosta puheenollen, tulipa tuossa viikonvaihteessa käytyä taas Lankamaailmassa. Tällä kertaa ostoskoriin päätyi liuta erivärisiä keriä Rico Design:n Essentials Cottonia. Olen nimittäin saanut pakkomielteen noiden kännykkäpussien tekoon. On se vaan hauskaa puuhaa. Vähän niinkuin korvistenkin virkkaaminen. Valmista tulee suhteellisen nopeasti ja jokainen valmis työ on yksilönsä.
Essentials Cottonista tein myös matkalaukun kahvoihin kukkakoristeet. Luulisi olevan tuollainen laukku helpommin tunnistettavissa lentokentällä...
Lankakakauppareissusta kotiin tuli myös kaksi kerää Cewec:n Maya-nimistä röyhelöhuivilankaa, alennuksessa kun olivat. Vieläkään en röyhelölankojen päälle oikein ymmärrä, mutta kaupassa ko. langasta olikin neulottu ohut huivi ilman röyhelöhuivitekniikkaa. Se näytti sen verran kivalta, että pakkohan sellaista oli itsekkin kokeilla. Neuloin huivit koon 10 puikoilla ja yhteen, 9 silmukkaa leveään, huiviin kului yksi kerä. Ja mikä parasta, huivi valmistui tunnissa!


Lähikuvaa ainaoikeinneuleesta
Tältä lanka näyttää röyhelöhuivitekniikalla neulottunaP.S. Ohje tölkkiklipsuista virkkaamiseen ei ole vieläkään valmis. Tai siis onhan se. Väsäsin nimittäin 13 sivuisen PDF-tiedoston vain ja ainoastaan todetakseni, ettei Bloggeriin pysty liittämään minkäänlaista tiedostoa, vain kuvia. Siis ainakaan minun taidoillani... Onneksi ohjeen tekoon ei mennyt kuin kolme iltaa... Mutta! Nyt näin kirjakaupassa kokonaisen kirjan tölkkiklipsujen virkkaamisesta! Ideoita oli kirjassa jos jonkinlaisia!P.S.S. Mitäköhän näistä keksisi? Kerran jo yritin laukkua virkata, mutta rapina kuulemma häiritsi elokuvan katselua... Pöh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti