maanantai 21. lokakuuta 2013

Voi hyvänen aika!

Onko viime kirjoituksesta tosiaan aikaa jo lähes kuukausi?!? Hyi, tuhma Tiitiäinen!
Kylläpä on syksy mennyt nopsaan!Yhtenä syynä tähän on varmasti kuun vaihteeseen sijoittunut vajaan viikon mittainen matka Roomaan. 

Jaa, että mitäkö siellä tein? No, ostin lankaa tietty!  Eihän se matkan tarkoitus suinkaan ollut, ja luultavasti tuota lankaa (Sesian Mistral) saa kotimaastakin, mutta onpahan kiva muisto kuitenkin. Olen jo aloittanut tekemään langasta boleroa, jonka suomenkieliseen ohjeeseen pääset tästä. Neulottu osuus bolerosta on jo valmis, mutta virkatuista hihansuista meinaa väkisin tulla röyhelöiset, ja siitähän minä en pidä. Joten työ on nyt taka-alalla piilossa, odottamassa leppymistäni.Vaikka matkan aikana ei paljon käsitöille ollut aikaa (Mitä ihmettä??), piti matkalaukussa silti olla virkkuukoukku ja pari kerää lankaa. Tuloksena syntyi jälleen uusi kännykkäpussi, tällä kertaa omaan käyttöön.

Jostain muistin perukoilta mieleeni tuli perhonen, jollaisia pienenä virkkailin paljonkin. 
Ja kas, siinä se taas on.Kotiin tultuani en malttanut lopettaa kännykkäpussien virkkaamista! Tietäisipä vain, mihin nuokin laittaisi...

Tuohon raidalliseen pussiin sain idean Molla Millsin Virkkuri -kirjasta.Nyt kun olen vihdoin päässyt (kutakuinkin) eroon pakkomielteestäni hamstrata lankoja, olen kehittänyt uuden addiktion: käsityölehdet! Tässä satoa muutaman viikon ajalta.

 Jokaisessa lehdessä on ollut jotain ihastuttavaa, enkä ole voinut vastustaa kiusausta. Muutama päivä sitten postiluukusta tipahti myös Novitan talvinumero, mutta se oli kyllä pienoinen pettymys. Mielestäni paljon toteuttamiskelpoisempia ideoita löytyy lehtipisteistä erikseen ostettavasta Novitan Joulu -extralehdestä.Mollie Makes -lehdessä (issue thirty-one) ihastuin erityisesti virkattuihin tennareihin, kun taas Simply Crochet -lehdestä (issue ten) on aivan pakko toteuttaa tuo huppullinen kaulahuivi! 
Filati Handknitting  -lehdessä (issue 53) on paljonkin ihania ja  toteuttamiskelpoisia neuleita. Kyseiseen lehteen voikin lähes aina luottaa! Tässä muutama esimerkki:Roomassa näin yhdessä vaateliikkeessä ihanan, poikittain neulotun, epäsymmetrisen palmikkoneuletakin. Ja pakkohan sellainen on koittaa nyt kopioida. (Sain myös hyvän syyn käydä lankakaupoilla...) Saa nähdä, mitä tuosta tulee, kun en oikein enää muista, millainen kyseinen neule tarkalleen oli. Tuo minun käyttämäni palmikko on muuten sekin tuosta Filati Handknitting -lehdestä. Lankana Novitan vaaleanharmaa Isoveli, kyseinen neule kun oli kovin muhkea.


Joululahjojakin olen taas saanut muutaman valmiiksi, mutta niitä en nyt taaskaan rupea juonipaljastusten pelossa esittelemään. Monta lahjaa on jo valmiina (aloitinhan jo kesälomalla), mutta silti lievä paniikki nostaa päätään. Niille, joille en vielä lahjaa ole tehnyt, en ole edes keksinyt mitä tekisin! Jaiks! Ja nyt on jo lokakuu!
Viime viikolla tulin myös käyneeksi ruotsalaisessa kalustejätissä hakemassa jämälangoilleni "arvokkaamman" säilytysratkaisun. Kauan olen haaveillut lasivitriinistä olohuoneessa, jossa langat olisivat söpösti esillä värin mukaan järjestettyinä... Mutta sellaista meille ei kuulemma koskaan tule. Joten nämä muovilaatikot ja makuuhuoneen kaappi saavat nyt kelvata. Ovat nuo ainakin selvä parannus repaleiseen pahvilaatikkoon verrattuna. Koska kerät eivä ole esillä (höh!), en viitsinyt niitä väreittäin ruveta jakamaan, muuta nyt villalangat sentään ovat eri laatikossa kuin puuvilla- ja sekoitelangat!Ja mitä kuuluu rahi-projektille? Ei yhtään mitään. Tai oikeastaan saamaa kuin ennenkin.P.S. 10 000 katselukertaa lähestyy. Kohta on siis taas arvonnan paikka!
1 kommentti: