sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Huovutusepäonnistumisia! (Pitkä sana, kirjoitetaankohan oikeasti yhteen vai erikseen?)


Näiden kahden joululahja-lapasparin (taas vaikea sana!) tekemisestä oli onnistumisen ilo kaukana. Huomasin nimittäin kantapään kautta seuraavan asian: sillä, mitä muuta pyykkiä koneeseen huovutettavien lapasten kaveriksi laittaa, on hyvinkin suuri merkitys lopputulokseen!
 
Jokaisen kuvassa olevista lapasista olen tehnyt samalla langalla, samoilla puikoilla ja samalla ohjeella (joka löytyy täältä). Jokainen näistä oli samankokoinen ennen koneeseen laittoa. Ainoa ero oli koneen sisällössä.. Ja pieleenhän se sitten meni... 

Ensimmäisenä tein nuo pinkit lapaset. Koneessa lapasten kanssa iso pyyhe ja vähän muuta pyykkiä. JEE, hyvät tuli. 

Sitten tein nuo vaalean liilat. Tällä kertaa koneessa vain "oikeaa" pyykkiä lapasten lisäksi, noin puolen koneellisen verran. Niistä tuli aiiiiivan liian isot, pistin uudelleen koneeseen, pikaohjelmalla parin käsipyyhkeen kera. Lopputuloksena lapsen käteen sopiva koko. Paitsi, että muuttuivat huovuttuessaan ihan liian jämäköiksi, ei yksikään lapsi pysty mitään ne kädessään tekemään!

Sitten vuorossa oli nuo viininpunaiset. Niiden kanssa oli koneessa iso pyyhe ja muuta pyykkiä. Ilmeisesti kone oli tällä kertaa liian täynnä huovuttamiseen, sillä jälleen tuloksena lapaset kokoa patakinnas... En kyllä uskaltanut niitä enää uudelleen koneeseen laittaa! 

Viimeisenä vuorossa nuo tummansiniset. Koneessa kaksi isoa pyyhettä. Huovuttuivat ehkä hieman liikaa, mutta onneksi niiden saajalla on pieni käsi! :)


Ihan varma en tietenkään voi olla pesuaineen määrästäkään, mutta luulenpa, että koneen täyttöasteella ja sisällön laadulla se suurempi merkitys erilaisiin tuloksiin oli.

 Niin, että tällä kertaa onnistumisaste oli vain 50%. Arvaatte varmaan, harmittiko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti