maanantai 22. joulukuuta 2014

Kiirettä on pitänyt!

Hui! Jouluaatto on jo ylihuomenna!

On se kumma, että vaikka kuinka aikaisin aloittaisi joululahjojen tekemisen, on viime hetken paniikki jokavuotinen vieras tässä taloudessa. Tänäkin vuonna aloitin jo kesälomalla! Toki yhden lahjan valmistuttua taisin pitää noin 3,5 kuukauden tauon, ja seuraavan lahjan sain valmiiksi marraskuun lopulla... Että ehkä tänä vuonna vika oli yksinomaan minussa itsessäni. (En nyt kyllä ihan äkkiseltään keksi, kenessä vika sitten muina vuosina olisi ollut...)

Mutta! Nyt on kaikki lahjat yhtä lukuunottamatta tehtynä ja paketissa! JIPII! Ja saattaapa olla, että tuon viimeisenkin saan valmiiksi vielä tänään! (olen sitä jo kaksi iltaa lykännyt, puuttuva viimeistelyvaihe kun ei suinkaan ole mieleiseni.)

Miten ihmeessä sitä onkaan itselleen tälläisen pakkomielteen itsetehtyihin lahjoihin hankkinut? Ei anna omatunto periksi laittaa pakettiin ostettua lahjaa... Höh! Ensi vuodelle on kaksi vaihtoehtoa: joko luovun pakkomielteestäni ainakin osittain, tai aloitan lahjojen teon jo TAMMIKUUSSA. Laskeskelin jo, että jos valitsen vaihtoehdoista tuon jälkimmäisen, täytyy minun tehdä vain n. 1,5 lahjaa kuukaudessa, se ei olisi paljon se!


Nyt kun lahjat ovat kutakuinkin valmiina, voin pian keskittyä uusiin projekteihin. Jo kuukauden päivät mielessäni on poltellut päästä käsiksi jokin aika sitten hankkimiini lankoihin. Marraskuun aikana tuli nimittäin käytyä sekä Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella, että Lammas- ja vuohituotteiden markkinoilla Turussa. Ja mitäpä muutakaan noista olisi mukaan tarttunut kuin lankaa!

Tampereelta oli kotiin viemisinä kuusi kerää jo aikaisemmin mainioksi todettuja Garnstudionin lankoja, muutama keraaminen nappi, Succaplokin tuotteita ja (itsensä)hemmottelumielessä hankittu kerä Louhittaren Luolan Ilmatar-villa/silkki lankaa. Oli kyllä kertakaikkisen isot messut! Ainoa huono puoli oli, että launtaina väkeä oli suorastaan liiaksi asti ja kojujen lähempi ihastelu sen vuoksi lähes mahdotonta.Turussa taas ihasteltiin lampaita ja lammasatuotteita. Sieltä mukaan tarttui Yliristniemen tilan villalankaa. Noista tulee varmasti lämpimät villasukat!
Garnstudion langoista ja villasukista puheenollen.. Ennen joululahjoihin paneutumista sain valmiiksi jo jonkin aikaa puikoilla olleet kirjoneulesukat. Lankana sukissa on Garnstudionin Lima-lanka, ja ohje on juuri tuolle langalle tarkoitettu, löytyy myös suomenkielisenä heidän sivuiltaan, eli täältä.

 Mutta nyt pitää lopettaa ja käydä vielä tuon viimeisen joululahjan kimppuun... Minun oli tarkoitus tehdä se valmiiksi jo eilen, mutta sitten päätin, että yksi pöytämme tarvitsee ehdottomasti jouluisen pitsiliinan. Näköjään välttelen lahjaa viimeiseen asti...

Lankana (ehkä) Novitan Kotiväki, englanninkielinen ohje Ravelrystä.RAUHALLISTA JOULUNAIKAA KAIKILLE!
(http://www.gocomics.com/speedbump/2014/05/30)

1 kommentti:

  1. Hei Tiiti! En ole koskaan ollut niin taitava käsistäni, että olisin voinut valmistaa lahjat itse. Joulukortit olen yleensä askarrellut ja kyllä oli kamalaa laittaa tänä vuonna ostetut kortit postiin. Tein sen vain siksi, että säästin aikaani opiskeluhommiin. Lahjojesi saajat ovat varmasti onnellisempia kuin kuvassa oleva lehmä. Odottelen, että laitat tekeleistäsi tänne kuvia :)

    VastaaPoista