torstai 24. marraskuuta 2016

Pikkujoululaukku (ja kesä-sellainenkin)

TIP TAP, TIP TAP! Sopivasti pikkujoulukauteen valmstui tölkkiklipsuista pikkuinen laukku. Noiden klipsujen virkkaaminen on kyllä kivaa hommaa, mutta niiden peseminen ja valmisteleminen virkkaamista varten on jotain ihan muuta, plääh..

Klipsujen hankkimisesta sen verran, että kiiiiiitos mahtavan kaveripiirin, ei minun ole ihan jokaista klipsua TARVINNUT itse "hankkia". Tämä kysinen laukku niemittäin tarvitsi 332 tölkkiklipsua!





Käytin laukkuun ohjetta Seija Saarisen kirjasta Tölkkidesign (PAASILINNA), tosin hieman muokaten. Virkkaukseen käytin Katian Sevilla-lankaa.



















Mielestäni laukku tarvitsi vielä ehdottomasti vuoren. Olin nimittäin sen verran laiskasti klipsuista kaikki terävät kulmat hionut, että sisusta raapi kämmenselän naarmuille. Lisäksi klipsuista näkyi myös melkoisen hyvin läpi. Parhaiten tuohon tehtävään sopi kangasvarastostani (jep, minulla on nykyään sellainenkin...) löytynyt puuvillainen elefantti-kangas.

Siellä ne ronsut mellastavat! TRÖÖT!


Täytyy myöntää, ettei minulta (yllätys, yllätys!) löytynyt riittävästi kärsivällisyyttä miettiä, minkä mallinen vuori tuollaiseen pulskaan laukkuun sopisi. Ja eihän se tosiaan sovi... Mutta eipä tuota vuorta onneksi nää muut kuin minä!





Ei muuta kuin joulunpunaista huuliin ja pikkujouluihin, mars!



Tähän yhteyteen sopii (Tai en tiedä sopiiko, mutta kerron silti! Ähäkutti!) myös kesän lopulla valmistunut laukku virkatusta ontelokuteesta. Aloitin sen tekemisen jo vuodenvaihteessa, ja siitä meinasikin loppujen lopuksi kehkeytyä uusi ikuisuusprojekti kuten silloin ennustin.

Sain kuitenkin napattua itseäni sen verran niskasta kiinni, että laukku valmistui elokuussa ja ehti vielä käyttöönkin ennen syksyä.



Jälkiviisaana olen nyt todennut, että tuo olkalaukku olisi ehkä vielä käytännöllisempi, jos siihenkin olisi tenhyt vuoren. Vuoren, jossa olisi muutama pikkutasku. Vaikka tuosta samasta elefanttikankaasta (sitä nimittäin riittää...). Noh, ensi kerralla (???) sitten!





P.S. Kurkistus joululahjatilanteeseen:
valmiit joululahjat: 6
keskeneräiset joululahjat: 4
aloittamattomat joululahjat: 3
"Mitä ihmettä keksin hänelle?" -joululahjat: 4
Jouluun öitä: 30
 VOI EI!!!


2 kommenttia: