perjantai 17. toukokuuta 2013

Nappipula!

Kerrankin, kun jaksan tehdä jotain valmiiksi asti, on kato käynyt nappikokoelmiini!

Siksi siis TÄMÄKIN työ jää keskeneräisenä odottamaan sitä, että jaksan raahautua nappikaupoille...
Ohjeen mukaan työhön kuuluu puiset napit, ja vaikka kuinka kävin varastoni läpi, en löytänyt kuin yhden (1) vaivaisen puunapin. Kokeilin kyllä muita, mutta eihän tuon jakun tyyliin tosiaan sovi muunlaiset napit. Harmi.
Tein jakun testatakseni minulle uutta lankaa. Ohje jakkuun löytyi Garnstudionin sivuilta, eli täältä. Lankana toimi DROPS Merino Extra Fine. Kyseinen lanka oli ihanan pehmoista ja liukui puikoilla kivasti. Siihen olin vähän pettynyt, että lanka ei tuoksunut (tai haissut) juuri miltään... Minulle kun tuo lankojen haistelu on suuri osa käsitöiden iloa! Miinuksena mainittakoon myös, että hikiset kämmenet saivat langan nirskumaan niin, että takahampaissa asti tuntui. (Tosin tästä saa enemmän syyttää jännittäviä jääkiekon MM-kisoja kuin lankaa!)

Jaa, että kenelle? No - kuten vauvan haalarinkin kohdalla - sille, joka sitä joskus eniten tarvitsee. Ostin langat jo joskus syksyllä, ja takoituksenani oli tehdä myös jakkuun sopiva hilkka (Joka oli sopivasti samassa ohjeessa). Hilkka olisi ollut kuin piste i:n päälle, todella söpö. Mutta minkäs teet, kun jakkua aloittaessani luulin lankamäärän (250g) riittävän sekä 12/18kk:n kokoiseen jakkuun että hilkkaan. Huomasin virheen vasta, kun olin jo kaarrokkeessa.. Hmmph! Ei riittänyt lanka hilkkaan, ei... Aivojumi mikä aivojumi, ohjeessa kun on selvästi hilkan langanmenekki mainittu erikseen... Lankoja hankkiessani olin varmasti asian kyllä tajunnut, ja tarkoituksenani oli ilmeisesti tehdä pienempi koko...


Eilen sain valmiiksi haarukkapitsi-topin. Idean siihen sain, kun näin kaupassa vastaavanlaisen, joskin paksummasta langasta tehdyn topin. Itse käytin Novitan Kotiväkeä. Kaupasta kotiin tultuani aloin innolla toppia väsäämään, aikaa kun oli vain muutama ilta, sillä olin päättänyt saada topista päällepantavaa lauantai-illaksi. Migreeni kuitenkin päätti toisin. Ei valmistunut toppi lauantaiksi! Onneksi kaapista löytyi kuitenkin jotain päällepantavaa, tuskinpa olisin Aatamin (vai Eevan?) asussa kovin kauaa julkisesti saanut esiintyä. Mutta tässä tämä toppi nyt on, lähestulkoon viikon myöhässä:Lauantaiksi piti(!!!) valmistua myös tölkkiklipsuista tehty kirjekuorikäsilaukku. Tässä vaiheessa laukku on ollut jo muutaman kuukauden. Ulkokuori on valmis, vuori ja vetoketju puuttuvat. En vain ole osannut päättää, onko laukku liian pieni vai ei. Sinä aikana, kun olen tätä pähkäillyt, olen saanut lisää materiaalia (kiitos ahkerien sukulaisten ja ystävien) ja tullut siihen tulokseen, että tämänkokoinen (19*10cm) laukku on suorastaan säälittävä. Eli ei muuta kuin purkamaan ja suurempaa tekemään! Mutta vasta joskus myöhemmin. Nyt ei jaksa.Välillä tulee myös kova hinku näprätä jotain pientä. Siksi nämä korvikset. Käyttöä niille ei vielä ole tullut.

Tässä siis olivat parin viikon aikaansaamiset. Lankavarastokin on jo pienentynyt mukavasti! Seuraavaksi aion penkoa jämälankakerät läpi. Pari tilaus-kännykkäkoteloa nimittäin odottaa tekijäänsä. Kädet on kuulemma vapaat, mutta ajattelin tehdä jotain näiden, aikaisemmin tekemieni, kaltaista:
Ajattelin myös nyt olla aloittamatta mitään suurempaa työtä ja keskittyä tekemään ainakin muutama keskeneräinen valmiiksi. Mutta kun niitä nappeja ei ole! Noh, ainakin nappeja vaille valmiiksi sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti