sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kesän viimeinen viikonloppu?

Anteeksi kaikille kesän ystäville, mutta minä syksy-ihmisenä olen ollut jo jonkin aikaa valmis syksyyn. Ainakin henkisesti. Ja nyt myös fyysisesti.

Sain nimittäin valmiiksi jo hetkeksi unohtuneen kaulurin. Lankaa (Onion Tussah Silk) kului kauluriin noin puolitoista kerää. Jäljelle jääneen langan jaoin kahteen osaan ja sain väkerrettyä niistä vielä kaulurin kanssa yhteensopivat kämmekkäät. Kämmekkäät ovat muuten sileää neuletta, mutta resoriin ja kämmenselkään käytin kaulurin ohjeen palmikkokuviota. Ja kaulurin (Cornflower Cowl) ohjeenhan ainakin Raverlyyn kirjautuneet näkevät täältä.


 Syysmyrskyt, tervetuloa! Olen valmis!Myös Novitan 7 Veljeksestä neulotut nilkattomat 'uni-villasukat' ovat nyt valmiit. Villasukkien koko on miehelle ja muutoin olen noudattanut Novitan perusvillasukkaohjetta, mutta koska tuollaiset nilkattomat ovat melkoisen huonot pysymään jalassa (ainakin, jos kovin paljon unissaan potkii), ajattelin, että jalkaterässä oleva resori auttaisi. No, saa nähdä. Hupaisan malliset niistä ainakin tuli!Vaikka villasukkiin kuluikin jonkin verran jämälankoja, löytyy lankalaatikosta vieläkin tuota ruskeanharmaata/beessiä Seiskaveikkaa. Seuraava jämälankaprojekti, Totorolapaset, kuluttaa tuota varastoa entisestään. Selkeä englanninkielinen ohje kirjoneulelapasiin löytyy täältä. Toinen lapanen on jo valmiina, täytyy vain hetken aikaa kerätä hermoja ennen toisen aloitusta. Kirjoneule nimittäin ei ole lempipuuhaani! Aina on työn takana kulkeva lanka joko liian kireällä tai liian löysällä, tai sitten langat vaan ovat niin kertakaikkisen solmussa, että niiden selvittelemiseen menee ikä ja terveys!

Viimeksi kun olen kirjoneuletta vaivautunut väkertämään, tein Dropsin Alpaca-langasta kaarokeneuleen. Paita näytti siltä kuin pitikin, samalta kuin ohjeen kuvassa, mutta ensimmäisen pesun jälkeen se näytti tältä:


Paidan tämän hetkinen koko on 45*30 cm. Olisi ehkä pitänyt tarkastaa pesuohjeet vyötteestä ennen koneeseen tunkemista. Onneksi en nähnyt neuleen kanssa turhan paljoa vaivaa... Olisi voinut hamittaa enemmän.... KYLLÄPÄS NÄIN VAIVAA! JA KYLLÄ OTTI PÄÄHÄN!!! Tuolla se nyt kaapissa odottaa, että keksin mitä siitä tehdä. Ehkä teen laukun, joka sitten päivittäin muistuttaa minua virheestäni...

Joululahjojakin (Kyllä, joululahjoja!) olen saanut tehtyä jo melkoisen monta, jopa muovikassillisen!  Yleensä olen joululahjojen teon aloittanut vasta lokakuussa, tänä vuonna jo kesälomalla (saadakseni hyvän syyn käväistä lakakaupassa). Mutta kyllä niiden kanssa vielä kiire tulee, uskokaa pois.

Se, mitä muovikassi sisältää, jää vielä toistaiseksi arvoitukseksi. Ettei mene yllätykset piloille. :)
Rahiprojektikin on päässyt eteenpäin nyt, kun pingoittumassa ollut huivi vapautti vaahtomuovinpalaset tehtävästään. Palaset on nyt liimattu yhteen ja rahista on leikattu ylimääräiset kulmat pois. Rahin, tai pikemminkin "möykyn" tämänhetkinen korkeus on 27cm ja halkaisija 55cm. Vielä kun keksisi, miten tuosta saisi edes kutakuinkin symmetrisen, litteän pallon...
Niin, ja tässä vielä pigoittumassa ollut huivi, sekin syksyä varten valmiina:

1 kommentti: