perjantai 2. elokuuta 2013

Voi kauhistus!

Iik, mitä tuli taas tehtyä... Kyllä, kävin TAAS lankakaupassa. Ja kyllä, ostin TAAS lisää lankaa. Mutta puolustuksekseni mainittakoon, että langat ovat tulevia joululahjoja varten. Tänä vuonna ajattelin ihan tosissaan aloittaa lahjojen väsäämisen niin ajoissa, ettei niiden tekemisessä tule kiirettä. (Kyllä lanka-addikti aina tekosyyn lankaostoksilleen keksii).Tällä kertaa Turun Lankamaailmasta ostoskoriin päätyi herkullisen väristä Rico Design:n Essentials Cottonia (tuttu ja turvallinen!), uusi kerä Hot Socks Spectraa (edellisestä valmistuneessa huivissa oli niin herkulliset värit, että on pakko kokeilla myös tätä toista väriyhdistelmää), ja jo pitkän aikaa ihailemaani käsinvärjättyä Manos del Uruguayn Silk Blendiä.

Sattuneesta syystä en viitsi täällä sen kummemmin paljastaa, mitä langoista aion tehdä.Ilokseni sain myös kuulla, että kaupan päälle sai valita kaksi kerää tietyistä huivilangoista! Itse en ole koskaan oikein röyhelöhuivilankojen päälle ymmärtänyt, mutta pitihän minun nyt tietenkin ne ottaa, ilmaista lankaa, hyvänen aika! Valitsin laatikosta punaisen sävyistä Cewec:n Novaraa. Ties vaikka innostuisinkin röyhelöhuiveista. Vielä kun keksisi, miten niitä  neulotaan..
Olemassa olevaa lankavarastoanikin olen saanut himpun verran pienennettyä. Löysin laatikon pohjalta kolme kerää vaaleanvihreää akryylilankaa (vyötteet kadoksissa, tietysti) ja kahdesta neuloin säärystimet äidille kylmiä mökki-syysiltoja varten.

Säärystimien kuvio syntyi todella helposti. Pääosin kuvio on 3o, 3n joustinneuletta, mutta joka viidennellä kerroksella siirretään 9 silmukkaa apupuikolle työn eteen ja kierretään lankaa 3 kertaa näiden ympärille myötäpäivään ja sitten silmukat neulotaan normaalisti.


Kolmannesta kerästä teen tossuja, joissa on virkattu varsiosa. Varren "suomuvirkkaukseen" (??) löytyy ohjevideoita Youtubesta vaikkapa hakusanoilla "crocodile scale stitch". Kai tuolla joku suomenkielinen nimikin on, en vain tiedä mikä. Jalkaosan tossuista ajattelin toteuttaa sileänä neuleena. Uhkaavasti vain vaikuttaa siltä, että lanka loppuu kesken. Aina sitäkin saa jännittää!!Askartelemaankin pääsin välillä, tuloksena kortti isoisälle.


Ja lopuksi pientä laskutoimitusta:
Lankavarasto  - 2,5 kerää  + 6 kerää = huono tilanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti