sunnuntai 4. elokuuta 2013

Luonnon helmassa mieli lepää (ja puikot kilisee)

Mökkiviikonlopun seurauksena valmistui ensimmäinen JOULULAHJA!! Ja kahta muuta lahjaa ehdin jo hieman aloittaa. Kyllä nyt on kumma, jos niiden kanssa tänäkin vuonna kiire tulee. Tosin en uskalla edes ajatella, kuinka monta on tekemättä, tai edes keksimättä!

Joululahjan tekoa veneessä, perinnepurjehduskilpaa katsoen. Enpähän ole ennen joululahjaa tällaisessa maisemassa tehnyt!


Viikonloppuna valmistuivat myös "Menninkäis-töppöset". Muuten ihan kivat, mutta kantapää ei tahdo pysyä paikoillaan. Varsiosa tossuista on virkattu, jalkaosa neulottu. Tossujen valmistuttua aloin jämälankateemaa jatkaakseni neulomaan varrettomia villasukkia.
Olen kauan haaveillut matonkuteista neulotusta rahista, mutta rahin täyte on aiheuttanut päänvaivaa. Haluan rahista nimittäin sen verran pehmoisen, että siinä on hyvä istua pidemmänkin aikaa, mutta kuitenkin sen verran jämäkän, ettei se menetä muotoaan.

Viime viikolla projekti pääsi vihdoin ja viimein vauhtiin, sillä parempi puoliskoni (??? Noh, ainakin näissä asioissa. (Ja kuulemma muissakin...)) keksi ostaa vierassängyksi tarkoitetun vaahtomuovipatjan. Ja vielä puoleen hintaan! Hyvä hyvä! Vaahtomuovi kun muutoin on niin kallista.

Vieraspatja koostuu kolmesta vaahtomuovipalasta, jotka nyt liimataan päällekkäin ja muotoillaan uudelleen litteähköksi palloksi. Ja sitten matonkudeostoksille!
Saa nähdä, koska rahi on valmis... Minulla kun on paha tapa venuttaa tälläiset vähän isommat ja erikoisemmat projektit ikuisuusprojekteiksi. Vieraspatja löytyy varmaan olohuoneemme nurkasta vielä ensi kesänäkin.Nyt olen kuitenkin hetkellisesti keksinyt käyttöä vaahtomuovipaloille. Ja 105 nuppineulalle. Ja lähes puolelle olohuoneen lattiatilasta. Pari viikkoa sitten valmistunut huivi pääsi pingottumaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti