lauantai 31. tammikuuta 2015

Huivi-buumi?

Viime aikoina puikoilta on tullut enemmän huiveja kuin ehdin itse käyttää! Mutta kun niitä on niiiiiin kiva tehdä, valmistuvatkin ihan muutamassa illassa!Kuun alkupuoliskolla puikoillani oli tämä Inspira-kauluri. Kauluri on malliltaan hieman alaspäin levenevä, jolloin sen voi pukea monella eri tapaa. Englanninkielinen ohje Inspiraan löytyy Ravelrystä, täältä.Lankana kaulurissa on Garnstudionin Fabel (100g), ja liukuvärjätty Delight (50g). Harmikseni totesin, että tuo Delight oli paikkapaikkoin niin tumma, ettei se juurikaan erotu mustasta taustasta. Mutta kiva siitä silti tuli!
Alkuviikosta sain valmiiksi tämän pirteän, kevätkelejä odottavan kolmiohuivin.  Ohje helppoon, mutta näyttävään Lehmus-huiviin löytyy Ulla -neulelehdestä.
Neuloin oman versioni  Lehmus-huivista koon 4 puikoilla, jotta huivista tulisi mahdollisimman kevyt ja ilmava. Lankana käytin Louhittaren Luolan silkkivillasekoitetta nimeltä Ilmatar. Ostin langan ihan hemmottelumielessä syksyisiltä kädentaitomessuilta. Lankaa kului tähän huiviin yksi kerä (50g). Tyhmyyksissäni ostin lankaa vain tuon verran, isompi huivi jäi siis vain haaveeksi...
Eilen sain päähäni tehdä pitkästä aikaa perinteisen, ainaoikein neulotun kaulahuivin hapsuineen päivineen! Koskakohan olen sellaisen viimeksi tehny? Kymmenen vuotta sitten? Riittääkö edes?
Lankana kyseiseen kaulahuiviin käytin ystävältäni saamani kaksi isoa kerää (Novitan??) villasekoitelankaa. Päätin tehdä ohuita, neljän kerroksen raitoja, koska halusin välttyä langanpätkien päättelyltä. Täytyy sanoa, että raitojen neulominen oli todella koukuttavaa!! "Yksi raita vielä! Tai no, kaksi vielä... Tai..." Juuri tuon koukuttavuuden takia kaulahuivi valmistuikin jo tänään, ja ihan hauskanenhan siitä tuli!

Where,s Waldo? Missä Waldo luuraa?
Näiden lisäksi puikoilla on vielä yksi huivi, ja suunnitelmissa toinen, mutta ei niistä sen enempää, jos vaikka päätyvät Joulupukin konttiin! (Jep, lupasin joululahjapaniikistani selvittyäni tehdä tänä vuonna 1,5 lahjaa kuukaudessa, vaan enpä ole vielä tehnyt ainoatakaan!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti