tiistai 6. tammikuuta 2015

Vähän jämälankailua

Noin. Teinpä sitten kenties maailman rumimmat villasukat, ainakin väriensä puolesta. Ovatpahan ainakin täysin rehelliset jämis-sukat! Kaivoin nimittäin jämävillalankojeni joukosta kaikkein pienimmät, kutakuinkin samanpaksuista lankaa olevat kerät ja jaoin ne talousvaa'an avulla puoliksi. Näistä keristä sitten aloin neulomaan sukkaa huolimatta siitä, sopivatko värit toisiinsa vai eivät. (Eiväthän se sopineet, kuten kuvasta näkyy.) Neuloin sukkia samanaikaisesti, yhtä väriä aina niin pitkälle, kuin lankaa riitti, sitten sama toiseen sukkaan. Ainoa poikkeus ko. sääntöön oli tuo vaaleansininen, jota on sekä kantapäässä, että kärjessä.

Sukissa on joustinneule myös jalkaterässä, kuten monessa aikaisemmassakin tekemässäni sukkaparissa. Tuo joustinneule pitää sukan paremmin jalassa, vaikka vauhti välillä yltyisiskin.Valitessani lankoja toiseen sukkapariin, päätin jo vähän nirsoilla, olivat nuo ensimmäiset mielestäni sen verran hirvittävät. Näihin sukkiin valitsin kolme jämälankakerää, kaikki Novitan lankoja (7 veljestä?). Kerinä värit eivät kovin hyvin yhteen sopineet, mutta valmiin sukan väri yllätti positiivisesti!

Nämä sukat tein kokonaan 1o,1n -joustinneuleella, lukuunottamatta vahvistettua kantapäätä. Valkoista on vain sukan suussa, kantapäässä ja kärjessä, sinivihreää ja ruskeansävyistä lankaa vaihtelin yhden kerroksen välein.Mutta en minä sentään pelkästään jämälankoja ole malttanut tuhota. Piti aloittaa muutama uusi projekti, tietysti!

Ensimmäisenä puikoille pääsi Barcelonasta hankkimani alpakkalanka. Tunika, jota langasta teen, on ilmeisesti kyseisen lankakaupan omistajan oma malli, lankakin on heidän omaansa. Ihastuin kaupassa olleeseen mallitunikaan ja päätin jo silloin, että teen samanlaisen!

Tällä hetkellä tunika on kutakuinkin puolessavälissä valmista. Lanka on ihanan pehmeää, mutta harmikseni huomasin sen värjäävän ERITTÄIN paljon... Muutaman kerroksen jälkeen kädet ovat niin siniset, että vaaleaan huonekaluun koskeminen saattaisi olla melkoisen tuhoisaa.

Ohje tähän tunikaan löytyy englannin(tai espanjan)kielisenä Ravelrystä, eli täältä. Lankana tuo ohjeessakin mainittu All You Knit is Love Knitwise.


Eilen päätin aloittaa kauan haaveilemani Inspira-huivin. Lankana tässä huivissa on kahta eri Garnstudionin lankaa, liukuvärjätty Delight ja musta Fabel. Hankin kyseiset langat syksyisitä käsityömessuilta. Tähänkin löytyy ohje Ravelrystä, mistäs muualta.
Ennen en oikein ymmärtänyt noiden liukuvärjättyjen lankojen päälle, mutta viime aikoina olen innostunut niistä oikein kunnolla. Niistähän tulee kertakaikkisen upeita asusteita ja vieläpä todella helposti! Plussaa on tietenkin myös se, että värien vaihtuessa huomaa helpommin, kuinka työ edistyy.Liukuvärjätyistä langoista puheen ollen... Nyt, kun sain jämälankavarastoani taas hieman pienemmäksi, voin hyvällä ommallatunnolla hankkia lisää lankaa, eikö niin? Tällä kertaa mukaan tarttui peräti kolme liukvärjättyä lankaa, oli niissä sen verran nätit värit!
 Joulun jälkeen alennusmyyntejä kierrellessäni tein iloisen löydön: virkkauskirja nimeltä Oma koppa (Virpi Marjaana Siira, WSOY). Kirjassa on kivoja ideoita ja esimerkkejä, mitä kaikkea voi tehdä vain ympyröitä virkkamalla.


P.S. Nyt kun joululahjoja ei tarvitse enää tehdä (paitsi se jokakuinen lupaamani 1,5 lahjaa) olisi syytä varmaan palata tämän ikuisuusprojektin kimppuun... Muttamuttamuttamutta, kun kaikki muu kiinnostaa niiiiiiiiin paljon enemmän!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti